јануари 28, 2015

Сеул, 28. јануари 2015 (ОХРИДПРЕС) – Земањето на омега-3 масни киселини преку исхрана, штити од повторен срцев удар.

Водечкиот истражувач д-р Сеунг-Квон Мјунг, шеф на Кардио филијалата на Националниот Центарот за Рак, во Република Кореја, вели дека наместо  додатоци, луѓето кои се обидуваат да  спречат срцева болест или повторни проблеми, треба да  јадат риба, како лосос, туна и скуша, кои се богати со омега-3 масни киселини.

Многу студии покажале дека јадењето на  масна риба два или повеќе пати неделно е поврзано со помал ризик од смрт од кардиоваскуларни болести. (Крај)

извор: ОхридПрес/HealthNews фото: архива

@OhridPress – Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на OhridPress значи дека се согласувате со условите за преземање, кои се објавени тука