февруари 21, 2015

Њујорк, 21. февруари 2015 (ОХРИДПРЕС) – Американски научници излегоа со уште една револуционерна порака, поврзана со холестеролот.

Тие докажаа дека храната богата со масти, како како јајца, црвени меса и масло, не претставува посебен ризик за здравјето, доколку се конусимира со правилна комбинација и умерено.

Научниците тврдат дека храната богата со заситени масти, солта и шеќерот, предизвикуваат холестерот во организмот.

На овој начин, тие заклучиле дека “холестеролот не е прехранбен елемент, туку во телото се разградува од храна која самата во себе не содржи холестерол“. (Крај)

извор: medicalnews фото: архива

@OhridPress – Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на OhridPress значи дека се согласувате со условите за преземање, кои се објавени тука